1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

De Jordaan

De "Jordaan" in Amsterdam is ongetwijfeld het meest beschreven en geromantiseerde stadsdeel van Nederland. Omdat het ooit is ontworpen voor kansarmen, is het tegenwoordig een favoriete wijk voor toeristen en jonge ondernemers.

Veel mensen vragen zich af waar de naam Jordaan vandaan komt. De meest voorkomende verklaring is dat het woord afgeleid is van de Franse 'jardin', wat tuin betekent. Franse immigranten uit de 17e eeuw zouden de wijk Jardin hebben genoemd, omdat de eerste straten van de Jordaan zijn vernoemd naar bloemen.

Sommigen zeggen echter dat deze naam is geïnspireerd door de rivier de Jordaan, het bekende water in het Heilige Land.

Historicus Kannegieter houdt de naam van de Franse rivier de Jordanne in de Auvergne aan. Deze historicus legt uit dat de Fransen deze vervuilde rivier vergeleken met de Prinsengracht (kanaal van de Prins), die helemaal niet schoon was.

De Jordaan staat bekend om zijn vele cafés. Eerder diende het café vaak als tweede woonkamer, omdat er voor de grote gezinnen geen ruimte was in hun kleine huizen.

De laatste jaren is de Jordaan een alternatief uitgaanscentrum geworden.

Met zijn vele gezellige, kleine cafés en restaurants is het vooral een favoriete locatie voor studenten en kunstenaars, maar ook meer en meer bezoekers uit de stad hebben de Jordaan als een van hun favoriete plekken ontdekt. In de zomermaanden is het een geliefde plek tijdens een boottocht door de grachten van Amsterdam om te genieten van een hapje en een drankje. Maar er moet nog steeds naar een vrije plek op een van de vele terrassen worden gezocht.

Zodra je een voet buiten de deur van The Bank hotel zet, bevindt je je in een van de meest levendige plekken van Amsterdam.

De Haarlemmerstraat is een van de meest gezellige winkelstraten in Amsterdam. Dankzij de vele verschillende winkels, cafés en restaurants proef je de echte Jordanese sfeer en hoef je je niet te vervelen.