1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

By AMFI

Bekijk wie de volgende populaire Nederlandse modeontwerper wordt en koop iets betaalbaars om thuis te dragen. byAMFI is de showcase store van het Amsterdam Fashion Institute, met kleding, accessoires en enkele interieurstukken gemaakt door docenten en alumni, maar ook van huidige studenten: van hippe T-shirts en suède leren jassen tot tassen van gerecyclede stoffen en fraaie avondjurken. Ga op zoek naar het 'Individuen' label - een jaarlijkse samenwerking van alle studenten over concept, ontwerp en stoffen - die in de loop der jaren hele coole kleding hebben gemaakt.

Website: amfi.nl/byamfi
Contact: 00 31 (0)20 525 8133 
Openingstijden: Ma-Vr, 13:00 - 18:00 uur
Prijzen: €€

Oudemanhuispoort Book Market

Slenter door een gewelfd 18e-eeuwse poort naast de Kloveniersburgwal voor een tweedehands boek- en koopervaring uit een ander tijdperk. Mannen ontgrendelden houten luiken langs de kale bakstenen muur van een vage doorgang. De luiken klappen neer als vouwtafels, waarop verzamelbare boeken, onopvallende stoffige boekomslagen, oude prenten en gravures en stapels bladmuziek zijn uitgestald; de arcade werd gebouwd als ingang van een hofje dat nu deel uitmaakt van de Universiteit van Amsterdam.

Openingstijden: Ma-Za, 09:00 en 17:00 uur
Prijzen: €

Chocolátl

Ze noemen zichzelf een chocolade galerij met ambachtelijke, unieke en originele chocolaatjes die prachtig worden gepresenteerd en zeer verleidelijk verpakt, dat het bijna jammer is om er eentje uit te halen. Maar waag het er op! U wordt beloond met exquise uitbarstingen van smaak: van de makers El Rey in Venezuela, of Marou uit Vietnam. Kleinere, ambachtelijke makers zijn een specialiteit en er worden verschillende zelfgemaakte chocolade-traktaties gemaakt, evenals extraordinaire bonbons van de Belgische chocolatier, Geert Vercruysse. U vindt hier ook uitstekende koffie en heerlijke warme chocolademelk, een ideale warme drank na een wandeling door de Jordaan.

Website: chocolatl.nl
Openingstijden: Di-Vr, 12:00 tot 18:30 uur; Za, 11:00 - 18:30 uur; Zo, 13:00 + 17:00 uur
Prijzen: €€

De Looier Antiekmarkt

Ondefinieerbare deuren leiden van de straat af naar een wirwar van loopbruggen vol met kraampjes met antiek en curiosa. Het Antiekcentrum Amsterdam (om het een officiële naam te geven) biedt bijna alles, van bric-a-brac tot gewilde collector-items. Goedkopere dingen - boeken, dvd's, oud porselein en juwelen - zijn uitgestald op tafels; verderop op de markt staan kiosken en vitrines met zilver, art-deco-zeldzaamheden, schilderijen en meer. Dit is een van de weinige markten in Amsterdam die op een zondag open is en het is een verleidelijke plek om een uur of twee op een regenachtige middag door te brengen.

Website: www.antiekcentrumamsterdam.nl
Contact: 00 31 (0)20 624 9038
Openingstijden: Ma, Wo-Vr, 11:00 - 18:00 uur; Za-Zo, 11:00 - 17:00 uur
Prijzen: € - €€